Strona wykorzystuje pliki cookies, jeśli wyrażasz zgodę na używanie cookies, zostaną one zapisane w pamięci twojej przeglądarki. W przypadku nie wyrażenia zgody nie jesteśmy w stanie zagwarantować pełnej funkcjonalności strony!

Mega-Coffee.pl

  • MEGA COFFEE
    MEGA COFFEE

    jest jednym z liderów wśród dostawców kawy surowej w Polsce. Od wielu lat odwiedzamy plantacje na całym świecie, aby zaoferować dla Was selektywnie wybrane gatunki kaw najwyższej jakości w atrakcyjnych cenach.

     

  • ARABICA
    ARABICA

    Arabica to najstarszy i najbardziej popularny gatunek kawy, jest jedną z najlepszych kaw na świecie. Zawiera mniej kofeiny niż inne odmiany, dzięki temu zawdzięcza swój delikatniejszy smak i intensywny aromat. Ziarna Arabiki są podłużne i zielonkawe.

  • ROBUSTA
    ROBUSTA

    Jej smak jest bardziej zdecydowany, ostrzejszy. Jest także bardziej gorzka i zawiera więcej kofeiny - od 2 do 4%. Używa się jej również do produkcji kaw rozpuszczalnych oraz w mieszankach espresso: Na świecie jest tylko kilka odmian Robusty.         

Nasza oferta

Kawa zielona ? stanowi podstawę działalności MEGA COFFEE. Oferujemy doskonałej jakości robusty i arabiki z najdalszego zakątka świata. Potrafimy zapewnić najlepszy stosunek ceny do jakości i obsługi.

oferta 5

 

arabica ofer150Arabica - to najstarszy i najbardziej popularny gatunek kawy, jest jedną z najlepszych kaw na świecie. Zawiera mniej kofeiny niż inne kawy, dzięki temu zawdzięcza swój delikatniejszy smak i intensywny aromat. Zawartość kofeiny w prażonych ziarnach wynosi ok. 1,5%.Dostarcza ok. 80-90% światowej produkcji kawy. Ziarna arabiki są podłużne i zielonkawe. Najczęściej uprawiana (na plantacjach) w strefie międzyzwrotnikowej Afryki, Ameryki Pd., na Cejlonie, Jawie i Sumatrze. Podczas prażenia powstają w nasionach substancje nadające im charakterystyczny smak.

 

Robusta ofer150Robusta ? gatunek kawy wywodzący się z Afryki, ale uprawiany również w innych regionach świata o ciepłym klimacie. Powszechnie znana jako Coffea robusta, posiada dwie główne odmiany Robusta and Nganda. Głównie uprawiana w Wietnamie. Dostarcza około 20% światowej produkcji kawy. Jest łatwiejsza w uprawie niż kawa arabska (Coffea arabica) i dlatego tańsza w produkcji. Jest bardziej gorzka w smaku i zawiera więcej kofeiny niż kawa arabska (od 2% do 4%). Ponieważ ziarna arabiki są uważane za lepszej jakości, robustę stosuje się raczej w tańszych mieszankach jako wypełniacz. Używa się jej również do produkcji kaw rozpuszczalnych oraz w mieszankach espresso, dla uzyskania charakterystycznej kremowej pianki, tzw. "crema".

 

 

 

Orange Colour Red Colour Blue Colour Green Colour

kawa surowa, kawa zielona, kawa, dostawca kawy surowej, zrodlo kawy zielonej, producent kawy, producent kawy surowej, dostawca kawy, kawa zielona producent, producent kawy zielonej